Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Учешће Директората у развоју новог Galieo SAR пројекта

Петак, 29.10.2021.
Учешће Директората у развоју новог Galieo SAR пројекта

 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије позван је да, посредством свог сектора  за Трагање и Спасавање (Search and Rescue) учествује у фази тестирања нових функционалности пројекта GALILEO SARглобални сателитски навигациони и тајминг систем, који развија Европска свемирска агенција (ESA) под окриљем Европске комисије.

На основу дугогодишњих активности Директората цивилног ваздухопловства РС на међународном нивоу, у домену Трагања и Спасавања, Република Србија је, поред француског Националног центра за свемирске студије и италијанског сателитског MCC центра, предложена да буде укључена у пројекат чија је фаза тестирања са Србијом планирана 2023. године.

Учешће у Galileo SAR пројекту има за циљ да додатно препозна активности Директората цивилног ваздухопловства на међународном плану у домену Tрагања и Cпасавања, и учврсти нашу позицију као веома активне државе у овој области.

 


Назад на остале вести