Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку    
Вести са сајта

Учешће Директората у развоју новог Galieo SAR пројекта

Петак, 29.10.2021.
Учешће Директората у развоју новог Galieo SAR пројекта

 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије позван је да, посредством свог сектора  за Трагање и Спасавање (Search and Rescue) учествује у фази тестирања нових функционалности пројекта GALILEO SARглобални сателитски навигациони и тајминг систем, који развија Европска свемирска агенција (ESA) под окриљем Европске комисије.

На основу дугогодишњих активности Директората цивилног ваздухопловства РС на међународном нивоу, у домену Трагања и Спасавања, Република Србија је, поред француског Националног центра за свемирске студије и италијанског сателитског MCC центра, предложена да буде укључена у пројекат чија је фаза тестирања са Србијом планирана 2023. године.

Учешће у Galileo SAR пројекту има за циљ да додатно препозна активности Директората цивилног ваздухопловства на међународном плану у домену Tрагања и Cпасавања, и учврсти нашу позицију као веома активне државе у овој области.

 


Назад на остале вести