Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Први дан стручне праксе у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије

Понедељак, 04.10.2021.
Први дан стручне праксе у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 4.10.2021. године, отпочела је тромесечна пракса за шест најуспешнијих студената који су се пријавили на конкурс  Директората објављеног у мају ове године. 

Директорка Директората Мирјана Чизмаров, пожелела је добродошлицу студентима мастера и завршних година студија Саобраћајног и Машинског факултета у Београду, и изразила наду да ће им боравак бити позитиван, истакавши да ће се стручном праксом у Директорату њихово већ стечено знање надоградити и подићи на виши ниво.

Студентима су се обратили помоћници директорке Директората, Александар Горић- Сектор за саобраћајну делатност, пловидбеност и ваздухопловно особље и Златко Мишчевић- Сектор за ваздушну пловидбу, аеродроме и обезбеђивање у ваздухопловству, који су детаљније објаснили надлежности ових кључних сектора, будући да ће се практиканти, уз подршку додељених ментора, опробати управо у овим одељењима.

Студентска пракса у Директорату је резултат наше иницијативе која је покренута 2016. године, у сарадњи са Саобраћајним факултетом у Београду, Машинским факултетом у Београду, Електротехничким факултетом као и Факултетом организационих наука у Београду, са циљем да се кроз едукацију и праксу у цивилном ваздухопловству подстакну талентовани и успешни студенти.


Назад на остале вести