Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Афричке Републике Египат на састанку у Директорату

Среда, 28.07.2021.
Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Афричке Републике Египат на састанку у Директорату

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 27.07.2021. године одржан је састанак са делегацијом Амбасаде Арапске Републике Египат и провинције Јужног Синаја, као и са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја  и инфраструктуре РС, руководством компаније Аеродроми Србије и Ер Србије у циљу разматрања могућности отварања нових авио-линија између две државе.

Вршилац дужности помоћника министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Вељко Ковачевић, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, директор „Аеродрома Србије“ Михајло Здравковић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јири Марек, састали су се са гувернером Јужног Синаја Каледом Фоудом, амбасадором Египта у Београду Амром Алгувејли, представником компаније Air Cairo Хусеином Шерифом као и са представницима хотелских ланаца у Шарм ел Шеику, поводом дијалога о успостављању нове авио-линије на релацији Ниш-Шарм ел Шеик, Београд-Шарм ел Шеик. 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров, истакла је у уводном излагању како су Република Србија и Арапска Република Египат повезане пријатељским и пословним релацијама и изразила веровање да ће се обострана иницијатива двеју држава у вези са унапређењем сарадње у ваздушном саобраћају реализовати.

Гувернер Јужног Синаја Калед Фоуду, захвалио се директорки Директората на одржаном састанку и нагласио да се радује потенцијалу који доноси сарадња Србије и Египта, држава које имају много да понуде у размени своје богате историје и културе.

Вељко Ковачевић, вршилац дужности помоћника министра  за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Републике Србије, констатовао је да је ресорно министарство отворено за дискусију о даљем повезивању и стварању нових могућности за даљу сарадњу у цивилном ваздухопловству.

На састанку је закључено да ће представници авио компанија у међусобном контакту дефинисати потенцијално проширење капацитета у ваздушном саобраћају између две земље, као и састанак ваздухопловних власти Србије и Египта. 


Назад на остале вести