Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Одржан састанак Националног ваздухопловног комитета Републике Србије

Среда, 30.06.2021.
Одржан састанак Националног ваздухопловног комитета Републике Србије

 Дана 30.06.2021. године одржан је други састанак Националног ваздухопловног комитета Републике Србије којим је председавала директорка Мирјана Чизмаров, председник Комитета.

Састанку су поред директорке Чизмаров, присуствовали Саша Костић, начелник одељења за NATO и PzM, Министарства иностраних послова, потпуковник Дарко Крејаковић, начелник Одељења за цивилно-војну координацију у Министарству одбране и Мирјана Васиљевић, директор АТМ сектора Контроле летења Србије и Црне Горе.

На састанку је усаглашен предлог Националне политике управљања ваздушним простором, која ће бити прослеђена Влади на усвајање.

Национална политика има за циљ успостављање организованог, ефикасног и интегрисаног планирања и управљања ваздушним простором, као заједничког ресурса свих категорија корисника тог простора, са циљем да се ваздушни простор употребљава на флексибилан и транспарентан начин, узимајући у обзир потребе одбране и обезбеђивања, заштите животне средине и обавезе које произлазе из потврђених међународних уговора, чланства у међународним ваздухопловним организацијама и међународних стандарда и препоручене праксе.

 

Назад на остале вести