Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Почетак радова на Аеродрому „Росуље“

Понедељак, 28.06.2021.
Почетак радова на Аеродрому „Росуље“

У понедељак 28. јуна на аеродрому „Росуље“ у Крушевцу најављени су почеци радова који подразумевају изградњу нове полетно-слетне стазе од асфалтне подлоге као и ограду око аеродрома.

На догађају коме су присуствовали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров, директор “Аеродрома Србије” Михајло Здравковић и директор SMATSA Предраг Јовановић, речено је да ће аеродром имати две полетно-слетне стазе дужине 1.300 и 800 метара, и да ће бити могућ прихват авиона распона крила од 12 до 24 метра. Осим две полетно-слетне стазе, радиће се и на изградњи сигнализације, рулних стаза и пратећих објеката.

Завршетком радова чији је рок извођења пет месеци, планирано је да се спортске активности које су се одвијале на аеродрому „Коширско поље“ преместе на аеродром „Росуље“.

 

Назад на остале вести