Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Одржана online обука освежења знања из ваздухопловне медицине

Петак, 21.05.2021.
Одржана online обука освежења знања из ваздухопловне медицине

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије организовао је 21.05.2021. године online обуку освежења знања из ваздухопловне медицине (AME refresher training) у присуству овлашћених лекара (АМЕ), лекара-консултаната и психолога који учествују у ваздухопловно-медицинским прегледима цивилног ваздухопловног особља.

Програм обуке обухватио је области које се односе на актуелну  ситуацију са COVID-19, и утицај на здравствену способност ваздухопловног особља. Обрађене теме односиле су се на последице COVID-19 када је у питању ментално здравље ваздухопловног особља, као и на кардиоваскуларне и пулмолошке последице вируса. 

Разменом професионалних искустава и дискусијом која је уследила након обрађених тема, учесници су се додатно информисали и тиме стекли нове смернице за рад. 

Присутнима се, у уводној речи, обратио и помоћник директора из Сектора за ваздушну пловидбу, аеродроме и обезбеђивање у ваздухопловству Александар Годић, који је полазницима пожелео добродошлицу у име директорке Директората Мирјане Чизмаров, и изразио наду да ће им семинар бити од изузетне помоћи у даљем раду. 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије оваквим активностима наставља да подржава континуирану едукацију из  ваздухопловне медицине, у циљу повећања безбедности ваздушног саобраћаја.

 

Назад на остале вести