Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку    
Вести са сајта

Обилазак радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла“

Четвртак, 26.11.2020.
Обилазак радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла“

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, присуствовала је 26.11.2020. године, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и генералним директором „Београдског аеродрома" Франсоа Беризом, у обиласку радова на модернизацији и изградњи аердорома "Никола Тесла“.

Присутни представници надлежних институција обишли су радове на осавремењивању аеродрома који су започети ове године а подразумевају проширење капацитета аеродрома у виду проширења терминала, изградњу писте, паркинг места за ваздухоплове и за аутомобиле, као и постројења која чувају животну средину. 

Министар Момировић је, између осталог, нагласио да ће држава пружити максималну подршку развоју авијације и аеродрома у наредном периоду, као и да концесионару "Вансију" такође стоји као подршка, који ће овим радовима, упркос свим изазовима, учинити аеродром у Београду најважнијим путничким и транспортним чвориштем у југоисточној Европи. 

Присутима је пред почетак обиласка радова представљена кратка презентација од стране техничког директора Београдског аеродрома Николе Бруса, која је ближе појаснила динамику будућих радова чији је завршетак планиран за три године. 


Назад на остале вести