Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк. 
Вести са сајта

Састанак са новим министром за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру

Уторак, 03.11.2020.
Састанак са новим министром за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, састала се у кабинету новог министра надлежним за послове грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томиславом Момировићем.

Састанак између представника Директората и Министарства, одржан је са циљем упознавања о будућим изазовима и пројектима у ваздушном саобраћају у РС, као и у циљу разматрања могућности за даље унапређење сарадње.

Министар Момировић је, између осталог, истакао да је пред њим захтеван и одговоран задатак, и да ће се потрудити да заједно са својим тимом, допринесе даљој модернизацији и јачању саобраћајне инфраструктуре. 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров, нагласила је да ће Директорат, као независно регулаторно тело Републике Србије у ваздушном саобраћају, наставити да доприноси континуираном јачању безбедности ваздушног саобраћаја као и реализацији пројеката који су од државног значаја.


Назад на остале вести