Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк. 
Вести са сајта

Спреман предлог Наредбе о успостављању условно забрањене зоне изнад „Увца“

Четвртак, 15.10.2020.
Спреман предлог Наредбе о успостављању условно забрањене зоне изнад „Увца“

 Након догађаја у вези угрожавања заштићених животињских врста – белоглавих супова, изнад рејона Специјалног резервата природе “Увац”, на иницијативу Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, а у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије, Министарством одбране и Министарством унутрашњих послова, припремљен је предлог Наредбе о успостављању условно забрањених зона изнад Увца, Трешњице и Милешевке. 

На састанцима који су претходили финалном предлогу Наредбе, представници надлежних институција су предложили, да се осим рејона изнад Специјалног резервата природе “Увац”, условно забрањена зона успостави и у реојну изнад Трешњице и Милешевке, где су такође настањени белоглави супови. 

У складу са чланом 13. став 2. Закона о ваздушном саобраћају, на предлог текста, прибављене су сагласности министарства одбране Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Наредба о успостављању условно забрањених зона изнад Увца, Трешњице и Милешевке, биће донета од стране Директората цивилног ваздухопловтва Републике Србије. Сходно члану 43. став 1. Закона о јавним агенцијама, упућен је захтев Министраству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре за прибављање Мишљења о уставности и законитости прописа. 


Назад на остале вести