Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Безбедносна наредба

Четвртак, 19.03.2020.
Безбедносна наредба

 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 19. марта 2020. године издао је Безбедносну наредбу број 02/2020, која се односи на оператере који обављају јавни авио-превоз из области са високим ризиком од ширења вируса  Covid-19.

 
Разлог издавања Безбедносне наредбе је умањење ризика од могуће заразе путника вирусом Covid-19 које може да настане услед коришћења ваздухоплова на летовима који се обављају на аеродромима који се налазе у областима са високим ризиком од ширења вируса Covid-19. 
 
Оператери су дужни да обезбеде чишћење и потпуну дезинфекцију ваздухоплова средством за дезинфекцију примереним за дезинфекцију ваздухоплова, након сваког лета који је са аеродрома који се налази у области високог ризика од заразе вирусом Covid-19. 
 
Оператери могу да примене и другу фреквенцију дезинфиковања ваздухоплова након извршене процене ризика која мора да узме у обзир и оперативне чињенице као и време дејства дезинфекционог средства које је оператер користио у поступку дезинфекције ваздухоплова. Оператери су дужни да обезбеде потпуно чишћење и дезинфекцију ваздухоплова најкасније 24 сата од тренутка када је ваздухоплов полетео са аеродрома који се налази у области високог ризика од заразе вирусом Covid-19. 
 
Оператери ваздухоплова су дужни да опреме сваки ваздухоплов једним или више комплета заштитне опреме (Universal Precaution Kit). Наведена опрема се користи како би се заштитили чланови посаде који су били у контакту са потенцијално зараженим путницима вирусом Covid-19 и који су учествовали у чишћењу садржаја који су били изложени вирусу. 
 
Безбедносну наредбу можете погледати кликом на линк.
 

Назад на остале вести