Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Безбедносна наредба

Четвртак, 19.03.2020.
Безбедносна наредба

 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 19. марта 2020. године издао је Безбедносну наредбу број 02/2020, која се односи на оператере који обављају јавни авио-превоз из области са високим ризиком од ширења вируса  Covid-19.

 
Разлог издавања Безбедносне наредбе је умањење ризика од могуће заразе путника вирусом Covid-19 које може да настане услед коришћења ваздухоплова на летовима који се обављају на аеродромима који се налазе у областима са високим ризиком од ширења вируса Covid-19. 
 
Оператери су дужни да обезбеде чишћење и потпуну дезинфекцију ваздухоплова средством за дезинфекцију примереним за дезинфекцију ваздухоплова, након сваког лета који је са аеродрома који се налази у области високог ризика од заразе вирусом Covid-19. 
 
Оператери могу да примене и другу фреквенцију дезинфиковања ваздухоплова након извршене процене ризика која мора да узме у обзир и оперативне чињенице као и време дејства дезинфекционог средства које је оператер користио у поступку дезинфекције ваздухоплова. Оператери су дужни да обезбеде потпуно чишћење и дезинфекцију ваздухоплова најкасније 24 сата од тренутка када је ваздухоплов полетео са аеродрома који се налази у области високог ризика од заразе вирусом Covid-19. 
 
Оператери ваздухоплова су дужни да опреме сваки ваздухоплов једним или више комплета заштитне опреме (Universal Precaution Kit). Наведена опрема се користи како би се заштитили чланови посаде који су били у контакту са потенцијално зараженим путницима вирусом Covid-19 и који су учествовали у чишћењу садржаја који су били изложени вирусу. 
 
Безбедносну наредбу можете погледати кликом на линк.
 

Назад на остале вести