Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Саопштење NOTAM

Четвртак, 19.03.2020.
Саопштење NOTAM

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 19. марта 2020. године поднео је захтев за објављивање новог хитног ваздухопловног обавештења – NOTAM бр 4/1.06-0004/2020-0011, у складу са одлуком Владе Републике Србије, којим се забрањује слетање и полетање на аеродроме у Републици Србији, свим ваздухопловима који врше превоз путника у међународном ваздушном саобраћају, у циљу заштите од уношења заразних болести на територији Републике Србије.

Ова забрана се не примењује на летове за превоз робе и поште, трагање и спасавање, летове који се обављају у хуманитарне сврхе, хитан медицински превоз, техничко слетање и позиционирање ваздухоплова уписаних у Регистар ваздухоплова Републике Србије, слетање ваздухоплова у случају нужде, државне ваздухоплове и летове посебне намене. 

Одлуком министра надлежног за послове саобраћаја, у зависности од епидемиолошке ситуације, могу се предвидети и други изузеци. 

Оператеру који је започео лет пре ступања на снагу ове уредбе, а слетео је пре или после ступања на снагу ове уредбе на одређени аеродром, омогућиће се повратак на матични, односно полазни аеродром. 


Назад на остале вести