Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Међународни дан цивилног ваздухопловства

Субота, 07.12.2019.
Међународни дан цивилног ваздухопловства

Међународна организација за цивилно ваздухопловство (ICAO) установила је 7. децембра Међународни дан цивилног ваздухопловства, који обележавају ваздухопловне институције широм света.

Цивилно ваздухопловство је у Србији одувек имало изузетан значај захваљујући пионирима летења који су пре више од сто година летели и поставили темеље ваздухопловства. Од тада до данас, цивилно ваздухопловство у Србији рапидно се развијало усвајањем највиших светских стандарда.

Србија је данас у области цивилног ваздухопловства међу најуспешнијим земљама у Европи и лидер у региону, а то потврђују тимови ваздухопловних експерата из Европске комисије и Међународне организације цивилног ваздухопловства, који надзиру рад Директората цивилног ваздухопловства и свих осталих организација које се баве цивилним ваздухопловством у земљи.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије упућује честитке свим ваздухопловцима у земљи и широм света.


Назад на остале вести