Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Директорат организује основну обуку из ваздухопловне медицине

Среда, 27.11.2019.
Директорат организује основну обуку из ваздухопловне медицине

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије (ДЦВ РС) по први пут организује Основну обуку из ваздухопловне медицине - Basic course in aviation medicine, која ће се одржати у ДЦВ РС у периоду од 02.12. - 07.12.2019.

Обука је намењена лекарима који су заинтересовани за ваздухопловну медицину и стицање права овлашћеног лекара ради обављања прегледа ваздухопловног особља за: класу 2 (дозвола  приватног пилота, пилота једрилице, пилота балона, параглајдера, падобранца), ЛАПЛ (дозвола пилота лаких ваздухоплова) и СС (кабинско особље).

Програм  обуке  прописан је  регулативом  Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја (EASA).

Узимајући у обзир да је до сада постојала могућност присуства истим обукама само у иностранству за које је потребно издвојити значајна финансијска средства, ДЦВ РС као организатор обуке је у циљу промоције безбедности ваздушног саобраћаја и доступности обуке заинтересованим лекарима из наше земље, омогућио бесплатно учешће за све учеснике што је од великог значаја.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије ће наставити са едукацијама лекара, јер је препозната важност професионалног усавршавања  у циљу повећања безбедности ваздушног саобраћаја.


Назад на остале вести