Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Уручење признања "Златна значка"

Среда, 26.09.2018.
Уручење признања "Златна значка"

Прошлог петка средња ваздухопловна школа Ваздухопловна академија обележила је свој 94. рођендан пријемом у ресторану Аероклуба. Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије на свечаности представљала је директорка Мирјана Чизмаров која је том приликом примила признање "Златна значка" од директора Ваздухопловне академије Горана Цвијовића. Признање је Школски одбор Академије доделио госпођи Чизмаров за изузетан допринос и подршку у процесу сертификације.

Госпођа Чизмаров истакла је том приликом значај сарадње ДЦВ-а и Ваздухопловне академије истичући подршку коју национални ваздухопловни регулатор пружа нашој најстаријој ваздухопловној школи:

"Стални пораст ваздушног саобраћаја на европском нивоу захтева заједничку иницијативу, која ће осигурати да авио – превоз остане најбезбеднији вид саобраћаја. Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја, као регулаторно и надзорно тело европске Комисије спроводи активности стратешког планирања, развоја ваздушног саобраћаја и сталног унапређивања нивоа безбедности.

Директорат цивилног ваздухопловства као национално регулаторно и надзорно тело у области ваздушног саобраћаја Републике Србије пружио је пуну подршку Ваздухопловнојакадемији у процесу усаглашавања са стандардима и регулативама Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја. Као резултат ове сарадње Ваздухопловна академија је данас сертификована не само као национални, већ и као европски центар за обуку ваздухопловног особља.


Назад на остале вести