Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

ОДРЖАНА 36.СЕДНИЦА ЕВРОПСКЕ КОНФЕНЕРЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

Понедељак, 16.07.2018.
ОДРЖАНА 36.СЕДНИЦА ЕВРОПСКЕ КОНФЕНЕРЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

ОДРЖАНА 36.СЕДНИЦА ЕВРОПСКЕ КОНФЕНЕРЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

 

Запажена улога Србије

 

У Стразбуру је одржано 36. пленарно заседање ЕCAC (Европска конференција цивилног ваздухопловства) уз запажено учешће Републике Србије коју је представљала Мирјана Чизмаров, директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.

Генерални директори 44 државе чланице Европске конференције цивилног ваздухопловства (ЕАSA) састали су се са представницима ICАО-а,  Европске комисије, EUROCONTOL-а, ЕАSА, IАТА,  како би расправљали о актуелним питањима у међународном цивилном ваздухопловству и усвојили радни програм и буџет ЕCАC-а за наредне три године.

Пленарној седници ЕCAC-а обратио се председник Савета ICАО, Olumuyiwa Benard Aliu , као и генерални секретар ICАО Fang Liu, украјински министар инфраструктуре Volodymyr Omelyan, генерални директор за транспорт и мобилност Европске комисије Henrik Hololei и генерални директор IАТА, Аlexandre de Juniac.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије имао је запажену улогу на овом заседању с обзиром да је Мирјана Чизмаров у својству панелисте учестовала у дискусији на тему „Обезбеђивање у ваздухопловству и олакшице“, заједно са генералним директорима цивилног ваздухопловства Италије и Велике Британије.

Учесници Планарне седнице сложили су се да промовисање сигурног, безбедног и одрживог ваздушног саобраћаја јесте најважнија мисија Европске конфенренције цивилног ваздухопловства, подсећајући да су панели о ваздухопловној сигурности, олакшицама и управљању ваздушним саобраћајем  вишеструко корисни.


Назад на остале вести