Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Директорат домаћин ЕУРОКОНТРОЛ-у

Петак, 27.04.2018.
Директорат домаћин ЕУРОКОНТРОЛ-у

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је у четвртак 26.априла домаћин проширеног састанка Председничког бироа Привременог савета ЕУРОКОНТРОЛ-а.
 
У Београду је тим поводом боравио и генерални директор ЕУРОКОНТРОЛ-а Емон Бренан, с обзиром да је ово први пут да је Србија била домаћин тако важног скупа за цивилно ваздухопловство Европе.
 
Председнички биро Привременог савета представља оперативно тело привременог савета ЕУРОКОНТРОЛ-а које чине председник и потпредседници Привременог савета, генерални директор ЕУРОКОНТРОЛ-а и секретар Привременог савета.
 
Састанак је успешно завршен уз осврт на све важне теме у раду Привременог савета, као и ЕУРОКОНТРОЛ-а. Највише се разговарало о још бољој комуникацији како би ЕУРОКОНТРОЛ био приступачнији свакој од држава чланица. Констатовано је да су продуктивнији контакти са 41 државом чланицом потребни како би ЕУРОКОНТРОЛ могао да пружи подршку свим земљама.
 
 
Разговарано је и о новом стратешком плану за период од пет година који ће се наћи пред члановима Управног одбора ЕУРОКОНТРОЛ-а.
 
Чињеница да је овакав скуп на највишем ниову одржан у Београду још једном потврдјује значај Републике Србије у ваздухопловној заједници Европе.
 

Назад на остале вести