Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Европска комисија у посети Директорату

Четвртак, 14.12.2017.
Европска комисија у посети Директорату

Европска комисија у посети Директорату

 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је у периоду од 11. до 13. децембра 2017. године био домаћин експертском тиму Европске комисије.

Сврха посете Европске комисије била је процена примене Мултилатералног споразума о успостављању јединственог европског ваздухопловног подручја (ЕСАА споразум) у Републици Србији.

ЕСАА споразум има за циљ ширење заједничког ваздухопловног подручја на простор југоисточне Европе ради потпуне интеграције у јединствено европско ваздухопловно тржиште.

Састанак је имао посебан значај и због тога што је Република Србија прва држава коју је експертски тим Европске комисије посетио после ступања на снагу ЕСАА споразума, 1. децембра 2017. године.

Приликом посете процењен је напредак у примени прописа у области цивилног ваздухопловства и  прописа из области повезаних са цивилним ваздухопловством (туризам, радни односи, осигурање, одговорност за штету, заштита потрошача, заштита животне средине).

Осим представника Директората цивилног ваздухопловства у раду су учествовали и представници Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства за европске интеграције, Министарства правде, Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Народне банке Србије, Комисије за заштиту конкуренције, Комисије за контролу државне помоћи, Центра за истраживање несрећа у саобраћају, Аеродрома „Никола Тесла“ Београд, Air Serbia-е и SMATSA- е.

Као резултат посете, представници Европске комисије су похвалили изузетне напоре које је Република Србија, а посебно Директорат цивилног ваздухопловства, уложила у примену  ЕСАА споразума и потврдили значајан напредак који је постигнут у периоду од последње посете.

 

 


Назад на остале вести