Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Велико признање за Директорат

Петак, 01.12.2017.
Велико признање за Директорат

Велико признање за Директорат

 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров изабрана је  за потпредседницу Привременог савета Еуроконтрола, европске организације за безбедност ваздушне пловидбе. Чизмаров је други пут заредом изабрана на мандат од две године, овога пута тајним гласањем у седишту Еуроконтрола у Бриселу.

Привремени савет Евроконтрола је једно од два управљачка тела ове агенције и чине га представници свих држава чланица на нивоу генералних директора цивилног ваздухопловства. Привремени савет је задужен за примену опште политике Еуроконтрола коју је усвојила Стална комисија као и за надзор над радом Агенције.

Избор директорке Директората је велико признање како за цивилне ваздухопловне власти Србије тако и за Републику Србију, будући да је наша земља пуноправна чланица Еуроконтрола од 2005. године.


Назад на остале вести