Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

FAA у посети Директорату

Четвртак, 22.09.2016.
FAA у посети Директорату

 FAA у посети Директорату

 
Директорат цивилног ваздухопловтсва Републике Србије био је у четвртак, 22. септембра, домаћин делегацији FAA (Ваздухопловне власти Сједињених Америчких Држава) коју је предводио Ендрју МекКи, регионални представник FAA за овај део Европе. Поред њега у делегацији су били и Рејчел Фланиган (FAA), као и представници Америчке амбасаде у Београду Дејан Гајић, Ник Стојановић и Теодор Фишер.
Високе госте дочекала је директорка Директората Мирјана Чизмаров у друштву својих помоћника Александра Годића, Предрага Јовановића, Александре Потпаревић, Горана Јовичића И Огњена Пантелића.
Након уводних речи директорке Чизмаров, као и помоћника директора, Ендрју МекКи изнео је низ похвала на рачун Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и још једном истакао значај Директората у поновном успостављању ваздушног саобраћаја између Србије и САД, односно Београда и Њу Јорка.
- Америчке ваздухопловне власти стоје на располагању својим српским колегама за сваку врсту помоћи или савета, односно обуке. Ваздухопловне власти Србије су свакако наш партнер и драго ми је што сте на најбољи могући начин применили све неопходне регулативе, стандард и препоручену праксу за успостављање летова између две земље – рекао је МекКи.
Представник Америчких ваздухопловних власти је позвао колеге из Београда да 14. И 17. октобра присуствују “Семинарима о безбедности на полетно-слетној стази” који ће бити одржани у Вашингтону и Њу Јорку.
- Било би нам задовољство да своја искуства поделимо са вама јер мислим да су такви семинари превентивног и едукативног карактера, а цивилно ваздухопловства у Србији се развија управо у смеру потребе за таквим знањима – закључио је МекКи.
 

Назад на остале вести