Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Златна плакета за Директорат цивилног ваздухопловства

Среда, 23.03.2016.
Златна плакета за Директорат цивилног ваздухопловства

Ваздухопловни савез Србије доделио је златну плакету директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјани Чизмаров, за допринос развоју ваздухопловног спорта у Србији. Престижно признање директорки Чизмаров је на на свечаности организованој у Aероклубу, уручио Жељко Овука, генерални секретар ВСС. Исто признање уручено је и Министарству омладине и спорта односно министру Вањи Удовичићу.
 
„Велика ми је част и задовољство што сам данас са вама и што примам ово значајно признање. Ваздухопловни савез је важан субјекат ваздухопловства у Србији и као такав заслужује сву могућу помоћ институција. Желим да поручим свим члановима Ваздухопловног савеза Србије да је Директорат цивилног ваздухопловства увек ту за вас, да помогне, подржи и посаветује. Желим вам пуно успеха на интернационланим такмичењима“– истакла је Мирјана Чизмаров, директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
 
Награду „Златни орао“ добио је параглајдериста Горан Ђурковић као и ваздухопловни моделар Радоје Благојевић.
 
„Иза себе имамо велики рад и резултате али не могу да не поменем оне који су нам безгранично помогли да до резултата дођемо, а то су Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, Директорат цивилног ваздухопловства и СМАТСА“ – рекао је Жељко Овука, генерални секретар ВСС-а.
 

Престижно признање које је добио Директорат није и једина награда која је на свечаности Ваздухопловног савеза стигла у нашу институцију. За најбољег пилота у категорији опште авијације и ове године, проглашен је наш колега Александар Годић, члан Аеро клуба „Наша крила“ из Параћина. 


Назад на остале вести