Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

ICAO покренуо програм волонтирања у ваздухопловству

Среда, 03.02.2016.
Међународна организација цивилног ваздухопловства (ICAO) обавестила је државе чланице ове организације  да је покренула програм волонтирања у ваздухопловству  ICAO IPAV-  Programme for Aviation Volunteerse.
 
Ради се о пројекту којим би ICAO кроз краткорочно ангажовање ваздухопловних стручњака -  волонтера, помогао државама чланицама да реше отворена питања и проблеме који се утврде током одита (нарочито када је у питању примена ICAO SARP). Волонтирање је и прилика да се кроз праксу ваздухопловни стручњаци усавршавају.
 
Позив је отворен за све стручњаке из свих области  ваздухопловства, како из државног тако и из приватног сектора и ваздухопловне индустрије, уз услов да имају минимум седам година рада у одређеној области.
 
Пријаве заинтересованих стручњака са детаљном радном биографијом, као и захтеви држава за помоћ, треба послати на е - адресу OfficeTCB@icao.int. 

Назад на остале вести