Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Србија и Црна Гора у ЕУРОКОНТРОЛ-у

Четвртак, 07.07.2005.
На састанку Привременог савета Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе ЕУРОКОНТРОЛ који је одржан 7. јула 2005. године у Бриселу, Србија и Црна Гора је, након претходно испуњених услова, примљена у чланство те међународне организације.
 
Чланство у ЕУРОКОНТРОЛ-у ствара услове за пуну сарадњу у области сигурности ваздушне пловидбе и за учешће у интегрисаном европском систему за управљање ваздушним саобраћајем.
 

Уз присуство амбасадора Србије и Црне Горе у Краљевини Белгији, учесницима скупа се обратио в.д. генералног директора Директората цивилног ваздухопловства државе Србије и државе Црне Горе Будимир Шарановић нагласивши, између осталог, да ће коришћењем унутрашњих ресурса и уз помоћ ове међународне организације бити реализовани планови и програми за пуну имплементацију ваздухопловних стандарда и интеграцију у ваздухопловну породицу Европе. 


Назад на остале вести