Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Београд, 10. јула 2006.

Понедељак, 10.07.2006.
У складу са Акционим планом Директората цивилног ваздухопловства којим су прецизирани задаци у циљу испуњавања услова за пуноправно чланство у Заједничким ваздухопловним властима (ЈАА), а који је прихваћен од стране ЈАА Комитета,  у Београду ће од 11. до 14. јула 2006. године бити реализована посета експертског тима ЈАА ( тзв. Fact Finding Visit).
 
Циљ посете је остваривање увида у стање и функционисање ваздухопловне власти у Србији и непосредну примену сигурносне регулативе и међународних ваздухопловних стандардана. Након посете треба очекивати да ће уследити предлог за пуноправно чланство Србије у ЈАА до краја 2006. године. То у овом моменту представља  приоритет Директората али и и реализацију преузете међународне обавезе.
 
Наиме, недавним потписивањем Мултилатералног споразума са Европском заједницом о проширењу Заједничког европског ваздухопловног подручја, у Анексу 5. Протокола 6. Србија је преузела обавезу да до краја првог транзиционог периода постане пуноправни члан ЈАА.
 
С тим у вези, припремљени су,објављени и уведени унутрашњи правни поредак: JAR OPS 1, JAR FCL 1,  FCL 3, JAR 145, 147, 66 i 21.
 

Напомињемо да је ЈАА организација у коју је учлањено 37 земаља ECAC-a (Европске конференције цивилног ваздухопловства), са основним задатком израде и примене Заједничких ваздухопловних  захтева - прописа ( JAR-s), као основних стандарда 


Назад на остале вести