Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Европска комисија задовољна применом ЕСАА Споразума

Среда, 10.10.2007.
Делегација Европске комисијe која је 8. и 9. октобра боравила у Београду, изузетно је задовољна нивоом напретка који је Србија остварила  применом „ Мултилатералног споразума о заједничком ваздухопловном подручју „ ( ЕСАА Споразум ).
Делегацију  из Брисела  предводио  је представник Европске комисије –  Mate Gergely .
Експерти ЕК процењивали су тренутно стање у четири области:
 
- Frederic Sorensen Економска регулатива и ваздухопловни прописи
- Henryk Krasowsi, Ваздухопловна сигурност
- George Nikou, Ваздухопловна безбедност
- Jean – Marc Garot, ATM
- François Rivet, консултант INTEGRA, за примену SEE-FABA концепта.
 
Током дводневне посете Београду , делегација Европске комисије разговарала је са представницима -  Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Агенције за контролу летења, министарстава  Економског и регионалног развоја, Финансија, Трговине, Рада и социјалне политике, Аеродрома „ Никола Тесла“ , ЈАТ Аirways-а. 
Прелиминарни извештај  о детаљима радне посете у којем ће се  констатовати да је Србија успешно завршила  I фазу примене ЕСАА Споразума, oчекује се у новембру. 
Tо je  трећа посета Европске комисије нашој земљи,   организованa  поводом примене  ЕСАА Споразума.

Подсетимо, Србија је „ ЕСАА Споразум „ потписала 19.јуна 2006.године са ЕУ, земљама западног Балкана, Исландом и Норвешком.  


Назад на остале вести