Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Генерални директор EUROCONTROL у ДЦВ

Петак, 02.11.2007.
Генерални директор EUROCONTROL госп. Виктор Агуадо био је у радној посети Београду 31. октобра и 1. новембра. Први човек Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе, посетио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, где се састао са генералним директорима ДЦВ и Агенције за контролу летења, Драгољубом Трговчевићем и Николом Станковом, како би се информисао докле се стигло у примени „ЕСАА Споразума“, усаглашавању наших закона са регулативом Европске Уније као и са тренутним стањем ваздухопловних власти Србије. Господин Виктор Агуадо изразио је задовољство оним што је ДЦВ учинио на пољу примене ваздухопловне регулативе и спровођењу „ЕСАА Споразума“. Према његовим речима, Србија је у тим областима учинила више од свих других земаља западног Балкана. 
 
Генерални директор EUROCONTROL је током своје дводневне посете Србији, разговарао са потпредседником Владе Србије Божидаром Ђелићем и као и са представницима Министарсва за инфраструктуру. Теме састанка биле су учешће, безбедност и развој ваздушних путева Србије у систему заједничких Европских ваздушних путева.  

Назад на остале вести