Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Милан Моковић на челу Директората

Уторак, 18.12.2007.
Савет Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је 17. децембра 2007. године за генералног директора Директората именовао господина Милана Моковића, кога је на ту функцију предложила Влада Србије.
 
Посао првог човека ваздухопловних власти Србије,  више од годину дана обављао  је господин Драгољуб Трговчевић, као в.д.директора.
 
Новопостављени генерални директор ДЦВ, господин Милан Моковић рођен је 17. јуна 1950. године, магистрирао је на Машинском факултету - одсек ваздухопловство, завршио је Вишу пилотску школу. Као саобраћајни пилот ЈАТ-а радио је у неколико страних авио-компанија. Више година био је руководилац у ЈАТ-у, професор на Вишој пилотској школи у Београду и предавач ваздухопловне навигације на Саобраћајном факултету у Београду.
 
Од 2004. године је помоћник министра за ваздушни саобраћај у Министарству за капиталне инвестиције, а потом инфраструктуре. 
 
Господин Милан Моковић, функцију генералног директора Директората, према Одлуци о оснивању ДЦВ, обављаће наредних 5 година. 

Назад на остале вести