Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Међународни дан цивилног ваздухопловства

Субота, 06.12.2008.
Поводом 7. децембра Дана цивилног ваздухопловства, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије запосленима у овом сектору у Републици и широм света, честита празник и жели много успеха у јачању глобалне мреже сигурности и безбедности ваздушног простора. 
 
Директорат цивилног ваздухопловства, као ваздухопловна власт, уз пуну подршку и сарадњу Министарсва за инфраструктуру Републике Србије, изузетно је поносан на резултате остварене на пољу безбедности и сигурности ваздушног саобраћаја, и на чињеницу да је Србија у свету већ препозната као лидер у региону. 
О томе говоре и извештаји Европске комисије, у којима је последње две године, цивилно ваздухопловство похваљено као најнапреднији вид саобраћаја и целокупне привреде у Србији. 
Тачно је да смо урадили много тога у изузетно кратком року:
  • постали  смо чланови најзначајнијих ваздухопловних организација у свету,
  • хармонизовали већину прописа са европским,
  • сертификовали београдски аеродрома за категорију 3б ( за рад у условима смањене видљивости)
  • добили европске ваздухопловне  дозволе, односно дозволе које издаје Директорат  постале су важеће у целој Европи (дозволе летача, механичара, школских центара, авио индустрије, медицинских ваздухопловних установа)
  • а Београд је изабран за РЕГИОНАЛНИ ТРЕНИНГ ЦЕНТАР  ЈАА (Заједничких ваздухопловних власти), трећи такве врсте у Европи.

Такви резултати нам дају мотив да радимо још боље и будемо успешнији у заједничком послу на системском развоју ваздушног простора Србије као важне европске раскрснице. 


Назад на остале вести