Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Информација о чартер летовима за Турску

Петак, 05.06.2009.
На  састанку одржаном 5.јуна у Анкари, генерални директори ваздухопловних власти  Србије и Турске , Небојша Старчевић и Али Аридуру, постигли су договор око чартер летова за летњу сезону 2009.
 
Јат Аirwаys је добио дозволу турких ваздухопловних власти за чартер летове до Анталије и Бодрума. Летови су  почели несметано да се одвијају од 6. јуна.
На састанку је договорено да осим српске националне авиокомпаније, наше туристе из Београда до турке обале превозе и две авио компаније из Турске- Аtlas Јет и Pegazus Аirlines, са укупно три лета недељно. Иначе, Директорат цивилног ваздухопловства  је још 17. априла одобрио овим  авио компанијама  24  лета  за целу летњу сезону на дестинацији  Ниш - Анталија- Ниш.
 

Током вишечасовних преговора  у Турској, делегација Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије водила је рачуна о ваздухопловној политици Србије, придржавајући се  основног принципа - обезбедити сигуран и безбедан авио саобраћај. 


Назад на остале вести