Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Договор са Турском око чартер летова није доведен у питање

Понедељак, 15.06.2009.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије саопштава да се договор са ваздухопловним властима Турске око чартер летова за лето 2009., реализује по плану и да нема кршења договора.
 
Директорат је добио уверавања турских колега да ни један чартер лет Jat Airways-а па ни лет планиран за 16. јун за Анталију, није доведен у питање. Турске ваздухопловне власти су потврдиле Директорату цивилног ваздухопловства, да нема разлога да се не поштује договор од 5. јуна у Анкари.
 
Директорат цивилног ваздухопловства уредно и на време издаје дозволе за чартер летове двема турским авио компанијама и зато не види разлог да то не чине и колеге из Турске када је у питању српска авио компанија. 

Назад на остале вести