Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк. 
Вести са сајта

Делегација ЕАSA-e у Директорату

Четвртак, 01.10.2009.
Делегација Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (EASA) боравилa је 29. и 30. септембра 2009.године у радној посети Директорату цивилног ваздухопловства. Циљ ове посете био је провера напретка српске ваздухопловне власти у процесу стандардизације са захтевима ЕАSА-е.
 
Представници ЕАSА - е Ђани Семенцатос и Георгис Мореитис,  током дводневног рада и  разговора са тимом Директоата предвођеним директором Сектора за сигурност и надзор ваздушног саобраћаја Предрагом Јовановићем,  констатовали су да је  Директорат цивилног ваздухопловства  остварио завидан напредак у процесу стандардизације односно  испуњавању захтева ЕАSА-е.
 
О тим резултатима Директората, чланови тима ове најзначајне ваздухопловне организације у Европи, обавестиће све ваздухопловне власти држава чланица ЕАSА-е. 

Назад на остале вести