Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк. 
Вести са сајта

ЕК расписала тендер за безбедносну опрему намењену Србији

Среда, 11.11.2009.
Европска комисија расписала је тендер за набавку опреме која се користи за спровођење безбедносних задатака у цивилном ваздухопловству Републике Србије. 

Набавка опреме део је пројекта техничке помоћи у реализацији ЕСАА Споразума у Републици Србији (Мултилатералног споразума  о заједничком европском ваздухопловном  подручју), којом Европска комисија жели Србији  да омогући ефикасније спровођење споразума, јачање нашег безбедносног система и европског ваздушног простора у целини. 


Назад на остале вести