Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк. 
Вести са сајта

Снижена накнада за безбедност на Аеродрому „Никола Тесла“

Четвртак, 03.12.2009.
Аеродром „Никола Тесла“ у Београду обавестио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије да је одобрио попуст на цену посебне услуге путницима - накнаде за безбедност. Попуст од 1,20 евра по путнику одобрен је на цену од 4,50 eвра. То значи да ће од 15. децембра 2009. године, када  одлука ступи на снагу, накнада за безбедност износити 3,30 евра по одлазећем путнику у који је укључен и ПДВ. Самим тим  убудуће ће и цена авио карата бити нижа.
 
Директорат цивилног ваздухопловства поздравља ову одлуку Аеродрома „Никола Тесла“ која је у духу општег тренда снижавања цена авио карата у Србији на свим линијама. 

Назад на остале вести