Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

После банкрота Скај Ерлајнса серију чартер летова обављаће Фрибрд Ерлајнс

Среда, 05.06.2013.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, уз сарадњу са Министарством саобраћаја, чини све што је у његовој надлежности, да се што пре премости новонастала ситуација са турским авио- превозиоцем Скај Ерлајнсом ( Sky Airlines) који је објавио банкрот.
 
С обзиром да је ова авио-компанија имала дозволу ДЦВ-а за обављање серије чартера у сезони лето 2013, на линијама Анталија-Београд-Анталија и Анталија-Ниш-Анталија, Директорат сматра да је у овом тренутку најбитније да се путници превезу по већ испланираном реду летења, безбедно, без отказивања или кашњења летова.
 
С тим у вези, Директорат је данас издао дозволу за серију чартер летова турској авио – компанији Фрибрд Ерлајнсу ( Freebird Airlines), која ће већ сутра преузети путнике Скај Ерлајнса. У процедури је захтев још једне авио-компаније из Турске која је заинтересована за серију чартер летова на линији Анталија- Београд- Анталија.
 
Сматрамо да ће ова изненадна ситуација, објава банкрота авио- компаније Скај Ерлајнса убрзо бити превазиђена, тако да за туристе из Србије неће бити проблема.
 
Осим Србије, са овим проблемом суочене су и многе друге европске земље у којима је летео Скај Ерлајнс. 

Назад на остале вести