Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Европска комисија задовољна напретком Србије у области ваздушног саобраћаја

Среда, 16.10.2013.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је на добром путу у примени Мултилатералног споразума о заједничком европском ваздухопловном подручју (ЕCАА), оцењено је у годишњем Извештају Европске комисије о напретку Србије, у делу који се односи на ваздушни саобраћај.
 
У извештају објављеном данас, речено је да је Директорат цивилног ваздухопловства остварио значајан напредак у примени првог транзиционог периода ЕCАА споразума, посебно у области економске регулативе. Изнете су похвале на рачун ДЦВ и у области заштите права путника.
 
Европска комисија похваљује успешну примену регулативе о лиценцирању летачког особља коју је међу првима у Европи почео да примењује ДЦВ.
 
Позитивно је оцењена област безбедности ваздухопловства у Србији после детаљне инспекције коју је Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја (ЕАSА) спровела у Директорату цивилног ваздухопловтва Републике Србије. 

Назад на остале вести