Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Инспекторски тим ДЦВ на демонстрациоом лету Ербасовог авиона А 319

Среда, 23.10.2013.

Инспекторски тим Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије обавио је данас преглед авиона Ербас (Airbus) А 319 на демонстрационом лету, који је нова српска национална авио- компанија имала на линији Београд - Ниш - Београд.

Циљ демонстрационог лета био је да ваздухопловни стручњаци ДЦВ  провере безбедност и сигурност авиона пре првог лета најављеног за суботу, 26. октобра.

Инспектори Директората проверавали су процедуре које се спроводе у фази припреме лета, прорачун перформанси, процедуре летачког и кабинског особља у току лета, техничку исправност авиона, оперативни приручник и много тога још што чини саставни део провере авиона који се први пут уводи у флоту неке авио- компаније.

Директорат цивилног ваздухопловства припремиће извештај у којем ће изнети своја запажања, оцене и препоруке за што безбедније и сигурније функционисање свих фаза лета Ербасовог авиона А 319.

Демонстрациони лет је уследио после обимног  посла и низа провера које су  ваздухопловни стручњаци  Директората цивилног ваздухопловства обавили  по најсавременијим домаћим  и европским стандардима и процедурама предвиђеним  у ситуацијама када авио- компанија уводи нови тип авиона у своју флоту.

 


Назад на остале вести