Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  

Важно обавештење за оператере беспилотних ваздухоплова!

На снагу је ступила Наредба о одређивању условно забрањених зона LY R10 Увац, LY R11 Трешњица и LY R12 Милешевка.

Наредбу o LYR-8 Београд и  Наредбу о LY R10 Увац, LY R11 Трешњица и LY R12 Милешевка  као и све релевантне прописе можете видети овде.

Уколико планирате летење беспилотним ваздухопловима у предметним рејонима потребно је да се информишете о условима за летење и о актуелном стању у ваздушном прстору, што можете учинити овде увидом у План употребе ваздушног простора!