Od 03. jula 2024. godine zahteve za letove bespilotnih vazduhoplova podnositi na uas@cad.gov.rs  Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Održana praktična standardizacija instruktora jedriličarstva

Ponedeljak, 08.07.2024.
Održana praktična standardizacija instruktora jedriličarstva

 U organizaciji Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, dana 07.07.2024 godine, na aerodromu Valjevo (LYVA), održana je praktična standardizacija instruktora jedriličarstva, u skladu sa stupanjem na snagu Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o obavljanju vazdušnog saobraćaja jedrilicama od 01.10.2023 godine. 

Praktičnu standardizaciju instruktora jedriličarstva, koja za cilj ima utvrđivanje primena odredbi, regulatornih zahteva navedenog pravilnika i održavanja adekvatnog nivoa bezbednosti, izvršili su ovlašćeni ispitivači i inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije. 
 
 
Proces standardizacije protekao je uspešno, gde se između ostalog izvršila razmena mišljenja, utvrđivanje novina po pitanju regulatornih zahteva i standarda u sprovođenju praktične obuke za sticanje dozvola pilota na jedrilicama, kao i pratećih ovlašćenja.
 

Nazad na ostale vesti