Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Direktorat donirao sredstva Udruženju studenata vazduhoplovstva „BEOAVIA“

Petak, 21.06.2024.
Direktorat donirao sredstva Udruženju studenata vazduhoplovstva „BEOAVIA“

 Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je 21. juna 2024. godine, potpisao ugovor o donatorstvu novčanih sredstava sa Udruženjem studenata vazduhoplovstva „BEOAVIA“. 

Ugovor potpisan od strane direktorke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjane Čizmarov, i predsednice udruženja „BEOAVIA“, Anđele Vuletić, predstavlja donaciju Direktorata u iznosu od 357.019,22 dinara, namenjenu finansiranju učešća studenata na međunarodnom takmičenju „Air Cargo Challenge“, koje će se održati u Ahenu, u Nemačkoj, od 09. do 13. jula 2024. godine.

„BEOAVIA“ je tim talentovanih i ambicioznih studenata koji projektuju i izrađuju bespilotne vazduhoplove i rakete, i jedini su predstavnici Univerziteta u Beogradu i Republike Srbije na međunarodnim takmičenjima iz oblasti vazduhoplovstva.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije nastavlja sa kontinuiranom saradnjom sa beogradskim fakultetima, prepoznajući značaj profesionalnog razvoja mladih stručnjaka u oblasti vazduhoplovstva, doprinoseći na taj način inovacijama i unapređenju civilnog vazduhoplovstva. 


Nazad na ostale vesti