Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Direktorat domaćin regionalne ICAO radionice u vazdušnoj plovidbi

Četvrtak, 09.11.2023.
Direktorat domaćin regionalne ICAO radionice u vazdušnoj plovidbi

 U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 7. i 8. novembra 2023. godine, održana je ICAO EUR/NAT radionica posvećena nacionalnim vazduhoplovnim vlastima u regionu o pravilnom delovanju i uspešnom rešavanju važnih kritičnih elemenata u domenu vazdušne plovidbe (ANS).

Na inicijativu Direktorata da Srbija bude domaćin regionalne ICAO radionice, predavanju su prisustvovali predstavnici ICAO EUR/NAT regionalnog biroa iz Pariza, vazduhoplovnih vlasti Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije, Turske, Slovenije i Italije, SMATSA i DCV. 
 
Govor dobrodošlice uputio je pomoćnik direktora Direktorata Zlatko Miščević, koji je govorio o rezultatima koje je naša zemlja postigla u okviru nedavnih ICAO USOAP provera, i istakao da je siguran će ova radionica pomoći pri obavljanju svih neophodnih aktivnosti u ovoj oblasti. 
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, kroz radionice i susrete ovakvog karaktera, nastavlja da neguje relacije između zemalja u ovom delu Evrope, čime dodatno doprinosi unapređenju saradnje između subjekata u civilnom vazduhoplovstvu.
 

Nazad na ostale vesti