Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Direktorka Direktorata otvorila konferenciju "Aviation Day South East Europe“

Utorak, 17.10.2023.
Direktorka Direktorata otvorila konferenciju "Aviation Day South East Europe“

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, svečano je danas otvorila konferenciju "Aviation Day South East Europe“, posvećenu vazduhoplovno-saobraćajnoj infrastrukturi i turizmu koji se oslanja na vazduhoplovni biznis. 

Jednodnevna konferencija u organizaciji Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA) i nacionalne avio-kompanije Er Srbija, upriličena je kako bi se razgovaralo o temama u vezi sa avijacijom u jugoistočnoj Evropi, sa posebnim fokusom na vazdušnu povezanost između tržišta centralne i istočne Evrope.
 
Direktorka Čizmarov je u uvodnom izlaganju uputila zahvalnost domaćinima konferencije, na prvom mestu Er Srbiji, istakavši da nacionalna avio-kompanija konstantno raste i širi svoje poslovanje i istovremeno pozitivno utiče na regionalno avio-tržište. 
 
Reči podrške upućene su IATA-i, koja kontinuirano radi na poboljšanju položaja i statusa svih zainteresovanih strana u različitim oblastima, počevši od bezbednosti i olakšica u vazduhoplovstvu, bezbednosti u vazduhoplovstvu, ekonomije, sve do pitanja životne sredine u vazduhoplovstvu.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije sa velikim zadovoljstvom podržava ovakve vazduhoplovne skupove, na kojima se vode diskusije, razmenjuju stavovi i mišljenja iz različitih uglova, naročito kada se bave pitanjima vazdušne povezanosti, održivog razvoja vazduhoplovstva, izazovima i prioritetima za održivo vazduhoplovstvo kao i razvojem održive regionalne infrastrukture.
 

Nazad na ostale vesti