Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Regionalna konferencija “Žene u policiji i liderstvo: izazovi i dobre prakse”

Petak, 13.10.2023.
Regionalna konferencija “Žene u policiji i liderstvo: izazovi i dobre prakse”

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, učestvovala je 13.10.2023. godine u Palati Srbije na Regionalnoj konferenciji "Žene u policiji i liderstvo - izazovi i dobre prakse".

Konferencija organizovana od strane Mreža žena u policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa UN Women, imala je za cilj razmenu iskustava i dobre prakse na regionalnom i evropskom nivou kada su u pitanju liderke i njihova uloga, povezivanje i jačanje saradnje kroz međusobnu podršku. 
 
 
Pored direktorke Čizmarov, sagovornice na temu rodne ravnopravnosti u dominatno muškim profesijama, bile su jedne od uspešnijih žena na našim prostorima ministarke Vlade Srbije, Jelena Tanasković, Maja Popović, Slavica Đukic Dejanović, Darija Kisić, predsednica Vrhovnog suda Jasmina Vasović, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, Gordana Predic, specijalna savetnica ministarke kulture kao i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković. 
 
Rodna ravnopravnost je izuzetno važna tema, a konferencije poput ove predstavljaju veliki korak ka osnaživanju žena, s obzirom da prikazuju primere najuspešnijih dama koje ruše sve rodne stereotipe o (ne)dozvoljenim ambicijama i poslovnim rezultatima.
 

Nazad na ostale vesti