Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Potpisan Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između Srbije i Italije

Četvrtak, 16.03.2023.
Potpisan Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između Srbije i Italije

Dana 16.03.2023. godine u organizacaciji civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Italije (ENAC) u Rimu, potpisan je Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i vazduhoplovnih vlasti Republike Italije.

Na upriličenoj ceremoniji, Sporazum o razumevanju u vazduhoplovstvu potpisali su direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS Mirjana Čizmarov i generalni direktor ENAC-a Alesijo Kvaranta u prisustvu predsednika ENAC-a Pjerluiđija Di Palme i predsednice Upravnog odbora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Olje Čokorilo.

Potpisivanjem Memoranduma omogućeno je dalje unapređenje dugogodišnje saradnje između vazduhoplovnih vlasti dve zemlje, kao i stvaranje fleksibilnog okvira za ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

Sporazum između ostalog ima za cilj da promoviše razvoj vazduhoplovstva sa posebnim osvrtom na bezbednost, letačke operacije i dozvole letačkog osoblja.

 


Nazad na ostale vesti