Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Potpisan Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između zemalja regiona

Ponedeljak, 16.01.2023.
Potpisan Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između zemalja regiona

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 16.01.2023. godine potpisan je Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu, između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije i Generalnog Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Turske.
 
Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju ostvariće se zajednički interesi koji će se ogledati i na međunarodnom planu, pre svega u zajedničkom nastupu prema međunarodnim organizacijama u civilnom vazduhoplovstvu. 
 
 
Ovime će vazduhoplovne vlasti ovog dela Evrope produbiti svoju multilateralnu saradnju sa osnovnim ciljem da se bezbednost i obezbeđivanje u civilnom vazduhoplovstvu regiona podignu na najviši mogući nivo.
 
Multilateralnom susretu i potpisivanju Memoranduma prisustvovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kao i predsednik ECAC-a (Evropska konferencija civilnog vazduhoplovstva) i generalni direktor civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Italije Alesijo Kvaranta.
 
Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu potpisali su generalni direktori vazduhoplovnih vlasti zemalja potpisnica i to: Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Zoran Maksimović, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije Tomislav Tuntev i direktor Generalnog direktorata civilnog vazduholovstva Republike Turske Kemal Jiksek.
 
 
 
Po završetku interne procedure u Bosni i Hercegovini i Republici Albaniji, Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji će potpisati i direktori vazduhoplovnih vlasti ovih zemalja, direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar i direktor vazduhoplovnih vlasti R. Albanije Maksim Et’hemaj.
 
Foto: Aleksandar Stojanović
 

Nazad na ostale vesti