Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara  Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na   internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o. - link   
Vesti sa sajta

Održan specijalni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti

Ponedeljak, 29.08.2022.
Održan specijalni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, učestvovala je na 71. Specijalnom sastanku generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti zemalja članica Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC) koji je održan od  25. do 27. avgusta 2022. godine u italijanskom gradu Sorentu. 

Na sastanku, koji je ove godine organizovala italijanska vazduhoplovna vlast (ENAC), generalni direktori 44 zemalja članica ECAC-a, razmatrali su pitanja vezana za strategiju razvoja vazdušnog saobraćaja u Evropi, postavljali zajedničke ciljeve po pitanju zaštite životne sredine, i definisali strateške prioritete koji će biti predloženi na 41. Generalnoj skupštini ICAO (Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva), koja  će se održati u Montrealu od 27. septembra do 7. oktobra 2022.
 

Nazad na ostale vesti