Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara  Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na   internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o. - link   
Vesti sa sajta

ICAO odit u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju

Petak, 27.05.2022.
ICAO odit u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju

 Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO) je u periodu od 16. do 26. maja 2022. godine, izvršila proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju (FAL) Republike Srbije, sa međunarodnim standardima i preporučenom praksom, kako na nacionalnom, tako i na aerodromskom nivou.

 
U prostorijama Direktorata je povodom predstavljanja preliminarnih rezultata završenog odita, 26.05.2022. godine, organizovan sastanak između članova ICAO tima, koji su činili Karen Zadojan, Stefan Dumitrasku, Brajan Derks i Georgija Antonakou, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije na čelu sa direktorkom Direktorata Mirjanom Čizmarov, kao i predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS, aerodroma Nikola Tesla i kompanije Er Srbija.
 
 
Ovom prilikom, prisutnima se obratio vođa ICAO odit tima Karen Zadojan, i izjavio da je ova provera potvrdila značajan pomak i uspeh Republike Srbije u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju, posebno u odnosu na poslednju proveru realizovanu 2010. godine. 
 
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, je u svom obraćanju potvrdila da je Direktorat poslednjih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu, i da je uspešan odit rezultat višegodišnjih napora unapređivanja i sprovođenja mera koje se odnose na obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i olakšice u vazdušnom saobraćaju. 
 
Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, izveštaj sprovedenog ICAO odita biće dostavljen u narednih 60 dana, sa zvaničnim rezultatima o stepenu usklađenosti sa međunarodnim standardima i preporučenom praksom. 
 

Nazad na ostale vesti