Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

ICAO odit u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju

Petak, 27.05.2022.
ICAO odit u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju

 Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO) je u periodu od 16. do 26. maja 2022. godine, izvršila proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju (FAL) Republike Srbije, sa međunarodnim standardima i preporučenom praksom, kako na nacionalnom, tako i na aerodromskom nivou.

 
U prostorijama Direktorata je povodom predstavljanja preliminarnih rezultata završenog odita, 26.05.2022. godine, organizovan sastanak između članova ICAO tima, koji su činili Karen Zadojan, Stefan Dumitrasku, Brajan Derks i Georgija Antonakou, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije na čelu sa direktorkom Direktorata Mirjanom Čizmarov, kao i predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS, aerodroma Nikola Tesla i kompanije Er Srbija.
 
 
Ovom prilikom, prisutnima se obratio vođa ICAO odit tima Karen Zadojan, i izjavio da je ova provera potvrdila značajan pomak i uspeh Republike Srbije u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju, posebno u odnosu na poslednju proveru realizovanu 2010. godine. 
 
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, je u svom obraćanju potvrdila da je Direktorat poslednjih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu, i da je uspešan odit rezultat višegodišnjih napora unapređivanja i sprovođenja mera koje se odnose na obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i olakšice u vazdušnom saobraćaju. 
 
Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, izveštaj sprovedenog ICAO odita biće dostavljen u narednih 60 dana, sa zvaničnim rezultatima o stepenu usklađenosti sa međunarodnim standardima i preporučenom praksom. 
 

Nazad na ostale vesti