Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara  Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na   internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o. - link   
Vesti sa sajta

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS Mirjana Čizmarov na audijenciji kod pape Franje

Četvrtak, 19.05.2022.
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS Mirjana Čizmarov na audijenciji kod pape Franje

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, prisustvovala je 13.05.2022. godine, u dvorani Pavla VI u Vatikanu, privatnoj audijenciji kod pape Franje, organizovanoj od strane civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Italije (ENAC) i papske delegacije Svetog doma od Loreta, iz okruga Ankona u središnjoj Italiji.

 
Kako je ENAC naveo u noti, papa Franjo je lično želeo da se obrati na susretu sa više od 3 hiljade predstavnika nacionalnog i međunarodnog civilnog vazduhoplovstva. 
 
„Civilno vazduhoplovstvo – istakao je u obraćanju –  doprinelo je razvoju savremenog sveta, približavajući udaljene narode jedni drugima i čineći ih poznatim. Svojim radom subjekti u civilnom vazduhoplovstvu nude nezamenljivu uslugu naciji i građanima. Vazduhoplovstvo je prijateljstvo, to je susret“.
 
Sastanak je takođe bila prilika da se 8. oktobar, godišnjica nesreće na aerodromu Linate, u kojoj je 2001. godine izgubilo živote 118 civila, ozvaniči kao Dan državnosti, i time podseti da je bezbednost vazdušnog saobraćaja od izuzetnog značaja za svaku državu.
 
Na održanoj manifestaciji prisustvovali su predstavnici svih međunarodnih organizacija iz civilnog vazduhoplovstva, ICAO, ECAC, EASA, EUROCONTROL, Evropska komisija, vazduhoplovni operateri, direktori avio kompanije, kao i subjekti iz sveta politike i nacionalnih institucija. 
 
Direktorima vazduhoplovnih vlasti je pri ovom susretu ukazan poseban vid poštovanja, budući da su imali tu privilegiju da obraćanje pape posmatraju iz izdvojenog dela namenjenom povlašćenim zvanicama.

Nazad na ostale vesti