Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Delegacija Južnog Sinaja i Ambasade Afričke Republike Egipat na sastanku u Direktoratu

Sreda, 28.07.2021.
Delegacija Južnog Sinaja i Ambasade Afričke Republike Egipat na sastanku u Direktoratu

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 27.07.2021. godine održan je sastanak sa delegacijom Ambasade Arapske Republike Egipat i provincije Južnog Sinaja, kao i sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja  i infrastrukture RS, rukovodstvom kompanije Aerodromi Srbije i Er Srbije u cilju razmatranja mogućnosti otvaranja novih avio-linija između dve države.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Veljko Kovačević, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jiri Marek, sastali su se sa guvernerom Južnog Sinaja Kaledom Foudom, ambasadorom Egipta u Beogradu Amrom Alguvejli, predstavnikom kompanije Air Cairo Huseinom Šerifom kao i sa predstavnicima hotelskih lanaca u Šarm el Šeiku, povodom dijaloga o uspostavljanju nove avio-linije na relaciji Niš-Šarm el Šeik, Beograd-Šarm el Šeik. 

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS Mirjana Čizmarov, istakla je u uvodnom izlaganju kako su Republika Srbija i Arapska Republika Egipat povezane prijateljskim i poslovnim relacijama i izrazila verovanje da će se obostrana inicijativa dveju država u vezi sa unapređenjem saradnje u vazdušnom saobraćaju realizovati.

Guverner Južnog Sinaja Kaled Foudu, zahvalio se direktorki Direktorata na održanom sastanku i naglasio da se raduje potencijalu koji donosi saradnja Srbije i Egipta, država koje imaju mnogo da ponude u razmeni svoje bogate istorije i kulture.

Veljko Kovačević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra  za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Republike Srbije, konstatovao je da je resorno ministarstvo otvoreno za diskusiju o daljem povezivanju i stvaranju novih mogućnosti za dalju saradnju u civilnom vazduhoplovstvu.

Na sastanku je zaključeno da će predstavnici avio kompanija u međusobnom kontaktu definisati potencijalno proširenje kapaciteta u vazdušnom saobraćaju između dve zemlje, kao i sastanak vazduhoplovnih vlasti Srbije i Egipta. 


Nazad na ostale vesti