Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Početak radova na Aerodromu „Rosulje“

Ponedeljak, 28.06.2021.
Početak radova na Aerodromu „Rosulje“

U ponedeljak 28. juna na aerodromu „Rosulje“ u Kruševcu najavljeni su počeci radova koji podrazumevaju izgradnju nove poletno-sletne staze od asfaltne podloge kao i ogradu oko aerodroma.

Na događaju kome su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, direktor “Aerodroma Srbije” Mihajlo Zdravković i direktor SMATSA Predrag Jovanović, rečeno je da će aerodrom imati dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i da će biti moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra. Osim dve poletno-sletne staze, radiće se i na izgradnji signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata.

Završetkom radova čiji je rok izvođenja pet meseci, planirano je da se sportske aktivnosti koje su se odvijale na aerodromu „Koširsko polje“ premeste na aerodrom „Rosulje“.

 

Nazad na ostale vesti